Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren? 

TT Circuit Assen informatie

Het Circuit Assen staat bekend om het organiseren van motorsportevenementen met als belangrijkste races de MotoGP en de World Superbike Nederland. De MotoGP race staat ook bekend als de ‘TT Assen’ en doordat de fans het circuit ook zo noemen, staat dit circuit momenteel het bekendst als het 'TT Circuit Assen'.

Geschiedenis TT Circuit Assen

De eerste race werd in 1925 georganiseerd door ‘Motorclub Assen en Omstreken’. In die tijd was het een straatcircuit met zelfs een stuk onverharde weg. De route werd in de jaren daarna gewijzigd. Het huidige circuit is een klein deel van een circuit dat na 1955 in gebruik werd genomen. Het oorspronkelijke circuit was 7.705 meter lang. Het onderging vele malen veranderingen, met als grootste aanpassing de verwijdering van de Noordlus. Hierdoor werd het noordelijke deel van het moderne circuit zeer compact, zodat de tribunes in dit gedeelte een prachtig uitzicht bieden op het hele noordelijke gebied.

De recentste verandering aan het (moderne) circuit was het nieuwe ontwerp van de ‘Ruskenhoek’ bocht om deze sneller te maken. De bochtnamen van het oorspronkelijke circuit zijn intact gebleven, terwijl het oude circuit tegenwoordig wordt doorsneden door de A28.

Technische feiten GP Assen Circuit

Het huidige circuit is 4.545 km lang en 10 meter breed. Bovendien is het rechte stuk op het circuit 560 meter lang, wat ruimte geeft voor hoge snelheden. Dit maakt van het circuit een echt 'rijderscircuit'. Door de unieke elementen van het circuit, zijn de rijders met de meeste ervaring hier duidelijk in het voordeel.

Het belangrijkste kenmerk is het stroeve asfalt, dat zorgt voor een zeer hoge grip, zelfs als het wegdek nat is. Dit vormt een geweldige combinatie met de bochten van het circuit: doordat het wegdek in de meeste bochten naar de binnenkant afloopt, kunnen rijders de bochten met hoge snelheid nemen.